Menu

Ademen

Als wij alles vanuit het hoofd benaderen is de ademhaling hoog in het lichaam gelokaliseerd.


Bij natuurlijk ademen zijn wij verbonden met het hele lichaam en laten we afvalstoffen, spanning, emotionele lading en vermoeidheid los bij de uitademing.


Dit komt de gezondheid ten goede.

Oval

De begeleiding

Wellicht herken je het: het ene moment zit je vast in "denkend ik" en het andere moment ben je daarvan bevrijd en voel je je een met de wereld om je heen en ervaar je ontspanning, heelheid en ruimte. Als je de eenheid en heelheid niet meer kunt voelen, dan heeft dit zijn weerslag op de manier van ademhalen. Denk maar aan een hoge, snelle ademhaling ten tijde van stress, emotionele spanning of angst. Het ademen "vertelt" ons hoe het is gesteld met veiligheid, verbinding met de ander en het contact met onszelf in onze behoeften en verlangens. De lichaamsgerichte ademoefeningen van Hetty Draayer helpen om weer natuurlijk te ademen waarbij we spanning, vastzittende emoties, vermoeidheid en zelfs pijn leren loslaten die in het lichaam zijn blijven "hangen".


Centraal in deze oefeningen staat het ademen vanuit het Chi-punt, dieper in het bekken gelegen dan het meer bekende "hara"-punt. Daarnaast staat het "aarden" voorop, de zorg voor een sterke energetische verbinding van de bekkenbodem en de voetzolen in contact met de aarde. Via het lang en royaal uitademen vanuit de bekkenbron naar de aarde, raken we volgens Hetty Draayer "open tussen hemel en aarde met een mee-ademende huid". "Loslaten naar beneden in een vloeiende lijn met ontvangen van boven", het is te ervaren voor iemand die regelmatig oefent waardoor het oefenen overgaat ademmeditatie.


Er is een connectie tussen de ademmeditatie van Hetty Draayer en de haptonomie. Haptotherapie heeft als uitgangspunt het in contact zijn met het voelende lichaam en het in je basis zijn (het gebied van onderbuik, bekken en bodem). Dit is niet alleen het fysieke, functionele lichaam (waarbij het lichaam het gewoon moet doen) maar het voelen van het bezielde, energetische lichaam (waarin wij wonen).


Het mooie is dat het bezielde, energetische lichaam voor iedereen te voelen is! Door het genezend ademen vanuit het Chi-punt en het volledig uitademen via onze benen en voeten dalen we vanuit ons hoofd neer in ons lichaam. Het denken komt op de achtergrond. Ook kunnen we dan dieper ontspannen en innerlijk verstillen, zodat we beter kunnen rusten en slapen. Vanuit die rust en stilte komen we meer in contact met de waarneming van het moment.


De ademmeditatie-oefeningen van Hetty Draayer en haar leerling Peter Kampschuur hebben mij geleerd om los te laten en mijzelf toe te vertrouwen aan dat wat op mijn pad komt en te doen wat nodig is. Graag wil ik de oefeningen doorgeven aan mensen die zich willen verdiepen in ademmeditatie als weg naar zelfbewustwording en transformatie.
Bij eerste afspraak kennismaking en formuleren hulpvraag

Gedurende de begeleiding wordt regelmatig geëvalueerd

Voor deze begeleiding is geen verwijzing nodig

Het uurtarief is € 86,-

Voor een half uur € 43,-

Een overzicht van de actuele vergoedingen per verzekeraar en per verzekeringspakket vind je hier

Is dit wat je zoekt?

Neem contact op door mij te bellen of mailen.

Spreek je boodschap in, ik bel zo snel mogelijk terug.