Menu

Haptotherapie

Haptonomie gaat ervan uit dat het lichaam de drager is van onze gevoelens.


Haptotherapie helpt je om te voelen dat je mag zijn zoals je bent zonder jezelf te moeten bewijzen in prestaties of te moeten doen wat anderen van je verwachten.

Oval

De begeleiding

Het lichaam heeft een geheugen voor alle positieve en negatieve gevoelservaringen. Door de drukte van het dagelijks leven neigen we ertoe voorbij te gaan aan wat het lichaam "vertelt" of laat voelen. Het gevoel wordt genegeerd omdat we geleerd hebben vooral naar het verstand te luisteren. Wanneer er geen balans is tussen gevoel en verstand kunnen klachten ontstaan van lichamelijke of psychische aard. Als het oplossen van een probleem met het verstand niet lukt, dan heeft het voelende vermogen daar wel mogelijkheden toe.Hoe ziet de begeleiding eruit?

Haptonomie gaat over contact. Door aanraken, ervaringsgerichte oefeningen en gesprekken ontdek je hoe het contact met jezelf, de ander of de omgeving is. Aanraken is een pure en direkte vorm van contact. Bij het aanraken is het belangrijk dat je je comfortabel voelt. Aanraken op de blote huid is altijd in overleg met jou. De haptonomische aanraking ondersteunt je om opnieuw kennis te maken met je gevoelsleven en het brengt je meer in verbinding met je lichaam. Alleen al het voelen van je hele lichaam zorgt dat je minder nadruk legt op het denken. Het lichamelijk voelen brengt je tot een ervaren van jezelf, je leert beter luisteren naar je innerlijke drijfveren. Het doel van haptotherapie is dat je voelt dat je mag zijn zoals je bent. Dicht bij jezelf zijn maakt een diepere en vervullende verbinding met de ander mogelijk. Als je wilt ga ik samen met jou op weg om via de haptotherapie jezelf in diepere gevoelslagen te leren kennen en jezelf te zijn.

Bij eerste afspraak kennismaking en formuleren hulpvraag

Gedurende de begeleiding wordt regelmatig geëvalueerd

Voor deze begeleiding is geen verwijzing nodig

Het uurtarief is € 90,-

Voor een half uur € 45,-

Een overzicht van de actuele vergoedingen per verzekeraar en per verzekeringspakket vind je hier

Is dit wat je zoekt?

Neem contact op door mij te bellen of mailen.

Spreek je boodschap in, ik bel zo snel mogelijk terug.