Menu

Marja
van Welt

Iedere keer opnieuw word ik geraakt door het verhaal van de ander. Het contact met jou als cliënt staat voorop in mijn werk als haptotherapeut.


Als je wilt loop ik een stukje met je mee en zoeken we samen naar wat jou weer in beweging zet om in jouw kracht te komen, om te voelen wie je bent en vorm te geven aan jouw leven .

Oval

Wat mij beweegt

In 1986 ben ik mijn werk als fysiotherapeut begonnen in de praktijk fysiotherapie Haagdijk in Eindhoven. Mijn innerlijke drijfveer werd al snel de begeleiding van "heel de mens" in plaats van gerichtheid op een lichamelijke klacht. Daarom ben ik in 1988 in opleiding gegaan bij Frans Veldman jr. om mij te specialiseren in de haptonomie om op deze basis te kunnen werken. De kennismaking met de haptonomie was voor mij een feest van herkenning. Door mijn opvoeding was ik vaak geneigd te handelen naar wat een ander nodig had of wat een ander van mij verwachtte. Het transformeren van aangeleerd gedrag naar leven van binnenuit hielp mij om beter in contact te zijn met mijzelf en leerde mij naar mijn gevoel te luisteren. De persoonlijke leerweg in de haptonomie past mij als een jas en heeft mij gevormd tot de haptotherapeut die ik nu ben. Op die weg ontdekte ik dat de verbinding met de ander ons optilt naar het beleven van meer vreugde en liefde. Ik beleef het als een voorrecht om iemand vanuit een persoonlijk contact te begeleiden op lichamelijk, gevoelsmatig en geestelijk vlak.


De post-HBO opleiding aan de Academie voor Haptotherapie in Doorn heeft mij opgeleid tot GZ- haptotherapeut. Dit geeft het beroep haptotherapeut een wetenschappelijke bedding wat ik waardevol vind voor de erkenning van het vak binnen de gezondheidszorg.


Op mijn 42e levensjaar bracht een trauma een scheur in mijn leven; er was een leven voor en na het trauma. Het ontwrichtende van trauma heb ik aan den lijve ervaren. Het leerde mij hoe de verbinding met de ander mij op de been hield om het leven te blijven omarmen. Jaren later raakte de basiscursus "trauma en het lijf" een snaar bij mij in wat lichaamsgerichte therapie bij trauma kan betekenen. Door het volgen van de hele scholing "trauma uit het lijf" kan ik deze therapie integreren in mijn werk. Het voelt als een vervullende opdracht om mensen met trauma te mogen helpen om zich te bevrijden van vastzittende patronen.


Binnen de haptotherapie en traumatherapie zet ik het focussen graag in om de behandeling te ondersteunen. Ik merk dat mensen in mijn praktijk via deze benaderingswijze beter in contact komen met hun emoties en dieperliggende gevoelens. Het focussen heeft zo mijn interesse dat ik de professionele opleiding tot focusbegeleider heb gevolgd om mij erin te specialiseren.


In mijn persoonlijk leven hecht ik veel waarde aan de ademmeditatie van Hetty Draayer. Door jarenlange oefening en verdieping kan ik de oefeningen doorgeven in mijn praktijk.

Heb je nog vragen?

Neem contact op door mij te bellen of mailen.

Spreek je boodschap in, ik bel zo snel mogelijk terug.