Menu

Zwangerschap en geboorte

Al voor de geboorte heeft een kind een vermogen om te reageren op de liefdevolle aanraking van de ouder(s). Bij de haptonomische begeleiding tijdens de zwangerschap staat het gevoelsmatige contact tussen ouder en kind centraal.

Oval

De begeleiding

De begeleiding start vanaf de 23e week van de zwangerschap. Dat is het moment dat de bewegingen van je kind voor jou als ouder aan de buitenkant van de buik voelbaar worden of zijn. In 4-5 sessies werken we rustig toe naar de bevalling en in die weken raak je vertrouwd met jezelf en elkaar en groeit je vertrouwen in alle spannende momenten die staan te gebeuren. De begeleiding is bedoeld voor de moeder en de partner of andere persoon die de moeder kiest om vreugde rond de komst van het kind mee te delen en om haar te steunen en helpen tijdens de zwangerschap en de geboorte. Denk daarbij aan een dierbare vriend, vriendin of iemand uit de familie. Als er meer partners betrokken zijn ( bv regenbooggezinnen], zijn die uiteraard ook welkom.


Hoe ziet de begeleiding eruit?

Via de zwangere buik leren jullie om het kind uit te nodigen om naar jullie handen toe te bewegen. Voor je kind is de liefdevolle aanraking een goede start in het leven en het doet jullie goed om al tijdens de zwangerschap een band met het kind op te bouwen. Het helpt jou als moeder om goed in contact te blijven met je veranderende lichaam. Bovendien leer je voelen wat jijzelf en je kind nodig hebben, waardoor je mogelijk inzichten krijgt in eventueel te maken keuzes op het gebied van bijvoorbeeld werk of sport. Voor je partner helpt de begeleiding om te voelen wat zijn/haar bijdrage in de zwangerschap kan zijn. De geboorte is een natuurlijk gebeuren waarbij jij als ouder leert in contact te komen en te blijven met je kind. Ouders samen leren in contact te blijven met elkaar. Met een goede voorbereiding ben je beter voorbereid om de kracht van geboorte op je in te laten werken en is er meer vertrouwen en kennis in het er voor elkaar zijn.


Als je kind ongeveer tien weken oud is, vindt er nog een ontmoeting plaats met je geboren kind erbij. En dan richten we ons op het verstaan van de signalen die het kind je geeft. Ik sluit daarbij aan bij de ontwikkeling van je kind op dat moment met betrekking tot voeden, dragen en spelen. Je kunt me dan alles vragen en ik reik jullie praktische oefeningen aan in houding en beweging van je kind, daar waar nodig.Verscheidene ziektekostenverzekeringen vergoeden deze begeleiding voor een deel.
Begeleiding wordt gegeven per individueel ouderpaar

Vijf sessies van een uur, vier vóór en één na de geboorte

De eerste afspraak valt rond de 23ste week zwangerschap

De kosten bedragen € 80,- per sessie

Is dit wat je zoekt?

Neem contact op door mij te bellen of mailen.

Spreek je boodschap in, ik bel zo snel mogelijk terug.